Kunst uit Huis: Collectie Wilploo, Stedelijk Museum Schiedam

deerweb7 februari – 12 april 2015

De Collectie Wilploo is verzameld vanuit spontaniteit, verliefdheid voor en engagement met het werk van kunstenaars. Een groot aantal kunstenaars wordt al jaren gevolgd en zijn royaal in de collectie vertegenwoordigd. In de verzameling is een voorliefde te zien voor een aantal onderwerpen en technieken. Portretten en mensfiguren komen veel voor, maar ook (stedelijke) landschappen waarin mensen nauwelijks een rol spelen, zijn aanwezig. Voorts werd een keuze gemaakt uit werken die behoren tot de Koele Abstractie, waarbij de verhouding tussen vorm, ritmiek en kleur een belangrijke rol speelt.

Open: di t/m zo 10:00-17:00

Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam

www.stedelijkmuseumschiedam.nl