KunstenLandschap 2016

kunstenlandschap 201615 & 16 mei 2016

Met Pinksteren, zondag 15 en maandag 16 mei, vindt de 16 de editie plaats van KunstenLandschap. Dit tweedaagse evenement laat u beeldende kunst in het culturele hart van Enschede, het Roombeek, en in het fraaie landschap rondom Lonneker beleven.

Highlight dit jaar is het Landgoed De Welle dat al wandelend verkend kan worden. Diverse kunstenaars hebben zich laten inspireren door het 22 hectare grote gebied dat zijn naam dankt aan de vele waterbronnen die o.a. een prachtige vijver vullen. Landart ten top!
Per voet gaat de route verder via de Lonneker Molen en de paardenstal van veearts Bos naar het Dorpsplein waar u verrast zult worden door een wel heel speciale auto. Voor het eerst maakt de R.K .Kerk Jacobus de Meerdere deel uit van de route. Het voormalige erf Demmer biedt kunstenaars de mogelijkheid een spannende eenheid te vormen met koetsen en karren van “Het Aangespannen Landbouwwerktuig Lonneker”. Behalve van beeldende kunst in het landschap kan men ook genieten van muziek, gedichten en happenings.
Bij Vreugdenhil is er een afwisselend programma met singer-songwriters en dichters.
Om het kunstplezier nog meer te veraangenamen zijn er op verschillende plaatsen in de route een natje en droogje te krijgen.
De route is geopend van 11-17 uur tijdens de pinksterdagen.

Startpunten
– Dorpsplein van Lonneker (7524 CK),
– 21 Rozendaal – Het Rozendaal 11 Enschede (7523 XG).

Toegangsbewijzen en de jubileumcatalogus zijn ook verkrijgbaar bij Concordia Langestraat 56, 7511 GH Enschede.

www.kunstenlandschap.nl