1e Lustrumtentoonstelling Tekenkabinet

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Van 9 t/m 13 augustus 2017

Het ‘Tekenkabinet’ bestaat in 2017 vijf jaar. Manja van der Storm initieerde Dit nieuwe platform voor hedendaagse tekenkunst werd in 2013 geïnitieerd door kunstenares Manja van der Storm als project ter gelegenheid van de Zomerweken in Museum Waterland, te Purmerend.

Door ’tekenen’ centraal te stellen, toont het ‘Tekenkabinet’ een breed overzicht van autonome tekenkunst, zonder te focussen op stijl of onderwerp. Abstracte en figuratieve werken naast en door elkaar.  De tekeningen ‘kaal’ aan de muur, zonder lijst of passepartout gepresenteerd, in al hun kwetsbaarheid, zonder afleidende of storende kaders.

Het 1e lustrum wordt in 2017 gevierd met een nieuwe tentoonstellingsreeks. Op 3 bijzondere locaties, in de zomer en in het najaar, met werk van 110 professionele tekenkunstenaars uit het hele land.
Een groots overzicht van hedendaagse tekenkunst op klein formaat (maximaal A3: 29,7 x 42 cm).

De eerste tentoonstelling in de reeks van 3 vindt plaats in week 32:
woensdag 9 t/m zondag 13 augustus 2017

Museum Waterland
Kaasmarkt 16
1441 BG Purmerend

Geopend
woensdag t/m zondag 12 – 17 uur