Jij die mij aanziet

Noraweb15 september t/m 10 november 2019

De kunstcommissie Protestantse Gemeente Hengelo / Waterstaatskerk heeft het initiatief genomen voor een 2e tentoonstelling in samenwering met HeArtgallery.  De tentoonstelling bestaat uit 15 portretten van 15 kunstenaars. ‘Jij die mij aanziet’ is de indringende naam van deze expositie. Daarmee doet het een beroep op de kijker. De kunstwerken kunnen aangrijpend, innemend, of beangstigend zijn, zelfs weerstand of juist compassie oproepen. Het is uiteindelijk aan de toeschouwer zelf om zich te laten raken en te oefenen in het kijken naar ‘Jij die mij aanziet’.
Jan Noltes, voorzitter Stichting HeArtGallery te Hengelo, heeft de portretten geselecteerd. Het betreft bestaand of speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt werk van kunstenaars, uit private collecties en Museum Hengelo.
Er is werk te zien van Jozef de Bot, De Derde Persoon (duo Esther de Vries & Jop Horst), Paul Hoebee, Riemko Holtrop, Karin Hoogesteger, Jan Hoowij, Merit de Jong, Omar Koubâa, Nanon Morsink, Ronald Ophuis, Judith Schepers, Gonda Steffens, Metin Yirtici en Robert Zandvliet.

Programma:
Zondag 15 september om 12.30 uur: opening tentoonstelling
Zondag 29 september om 15.30 uur: Lezing, interviews en gesprek
zondag 13 oktober van 12.00 tot 16.00 uur: workshop portretfotografie
Elke woensdag van 12.30 – 13.00 uur tijdens de tentoonstellingsperiode zijn er lunchconcerten

Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20, Hengelo