Duisternis, Möllerwerf Hengelo

20 oktober t/m 5 november 2023

‘Ruimte voor Kunst’ presenteert deze herfst de tentoonstelling ‘Duitsernis’ in kunstwerkplaats de Möllerwerf in Hengelo met werk van Renske Schilt, Metin Yirtici, Macheal Stockfish en Judith Schepers.

Je bent van harte welkom op de OPENING vrijdag 20 oktober om 19:30!

De tentoonstelling wordt geopend door Josine Sibum Siderius, voorzitter van de Adviescommissie Beeldende Kunst & Vormgeving Hengelo.
Aansluitend treedt |grens| op.

In een donker bos verdwalen, bij het licht van de zachte maanstralen, tot daar een wolk voor drijft… Op naar het schaduwrijk, de plaats waar dromen, angsten en mysteries worden geboren. Hier kan duisternis blijven hangen, als een deken over vormen die je half herkend.

Veel kunstenaars hebben door dit innerlijke landschap gezworven. Het is waar verbeelding en creativiteit gestalte krijgen en vrij rondwaren. Waar kunst in duisternis ontstaat. In de tentoonstelling Duisternis geven Metin, Michael, Renske en Judith elk hun eigen visie op dit fascinerende thema.

Tijdens de expo is een randprogramma georganiseerd dat zeer de moeite waard is: een live show van |grens|, donkere verhalen van Abe de Verteller en een workshop + open podium ‘spoken word’ onder leiding van Mette Hoekstra. Daarnaast is er een ‘wonderkabinet’ met voorwerpen uit de collectie van Museum Hengelo.

Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00
Kunstwerkplaats De Möllerwerf, Oude Boekeloseweg 33e, Hengelo