23 mei – 9 juni: Twente Biënnale

twente-biennale-2013Kunstenaarsinitiatief B93 is tijdens de Twente Biënnale te vinden op de bovenste verdieping van het Balengebouw, met werk van Petra Groen, Johannes ZomerVijver, Marlies van Grootel, Hanan Klei, Judith Schepers, Dagmar Veldhuis, Erik Terhorst, Jeroen de Nijs, Debbie Voerman, Mark Bakema, Héctor Prats en Dorothea Seror.

Opening donderdag 23 mei 16:00 uur
Het openingsfeest vindt plaats op en rond de Stroinksbleek (Roombeek, Enschede), met zigeunerorkest Tata Mirando, de lift off van de Darth Vader Balloon, Charles of London pop-up Fashion show, en om 20:00 uur Maarten van Rossem over de actualiteit van Europa.

Twente Biënnale 2013 (23 mei t/m 9 juni) is de tweede editie van een evenement met internationale topkunst en Oost-Nederlands talent. Het biedt spraakmakende exposities, lezingen, performances, muziek, partnerprojecten en veel meer. TB13 gaat over de geschiedenis, de nabije toekomst, maar vooral over de actualiteit van Europa: de EU, de crisis, het populisme, Fort Europa, Griekenland, en de veranderende positie van de kunst hierin. Vanuit diverse invalshoeken worden bijdragen geleverd door kunstenaars, vormgevers, architecten, denkers, schrijvers en anderen. Bestaat er een Europese Identiteit en hoe staat het met de positie van de kunst anno 2013?

www.twentebiennale.nl