Schepers en Schatteman, Kadmium Delft

schepers en schattemanDAT WAT GROEIT IN HET DUISTER
29 januari t/m 13 maart 2022

Opening: zondag 30 januari om 15:00
door Peggie Breitbarth, kunsthistoricus en publicist

Een dialoog tussen beelden van Annabelle Schatteman en tekeningen van Judith Schepers.

Kadmium
Sint Agathaplein 4, Delft
www.kadmium.nl

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag 11:00 – 17:30
zaterdag en zondag 12:00 – 17:00
Openingstijden en entreeregels volgens de geldende richtlijnen van het moment

Dat wat groeit in het duister

“Een ruimte waarin twee kunstenaars hun werk presenteren. Ze wonen en werken aan weerszijden van het land, de een in Scheveningen, de ander in Enschede. Tot voor kort wisten ze niet van de ander. Samen zullen ze een wonderlijke ruimte creëren, refererend aan een mystieke reis door een duister woud. Een pad vol mogelijke verwijzingen naar boosaardige mythen, sproken, archetypen.

Mijn eerste kennismaking met het werk van Annabelle Schatteman was de presentatie van ‘The Desired State’ in de See Lab project ruimte in Scheveningen. Een installatie die de indruk gaf dat er een tsunami had plaatsgevonden, zeeschuim, meubilair en artefacten van keramiek achterlatend die verwijzen naar een eens geleefd bestaan. Vage herinneringen, verwaaide en weggespoelde vertellingen.

Van Judith Schepers zag ik een grote tekening van een winters, kaal bos met centraal een dreigend en zwijgend zwevend zwart gat. Zacht vibrerend en absorberend trekt het aandacht. Dat beeld in Kunsthal Hof88 in Almelo bleef in mijn geheugen hangen en riep vragen op, wat is hier gaande?!”

Sonja van der Burg – Curator